Услуги

Затвореният цикъл на производство спомага за оптимизиране на времето, разходите и комуникацията.

Ние се грижим за устойчивото използване на тези ресурси, затова и предлагаме пълния набор от услуги по визуализация, дизайн, предпечат, печат, довършителни операции и монтаж.

Свържете се с нас
 • Солвентен печат

  hp2104s

  Солвентните машини - Storm Jet и Jeti 3300 - намират широко приложение в широкоформатния дигитален печат. Машините работят с мастила, съставени от пигментни оцветители. Това е най-разпространената технология за печат на материали, подходящи за ползите на външната реклама. Солвентните мастила се характеризират с висока устойчивост и дълготрайност въпреки неблагоприятните външни въздействия.

  Последното попълнение към семейството на солвентния печат - принтерът GZH - e и единственият с подобна производителност в тази категория. Отново печат на широчина 3,20 и печат със солвентни мастила, но със способност да развива непозната досега скорост. Без да пренебрегва качеството, принтерът има изключителната възможност да печата до скорост 380 кв. м. за час. Другата му любопитна характеристика е капката, с която печата - 25 пиколитра. Това прави възможо прецизно отпечатване на рекламната визия, а резултатът е качество на изображението, по-добро от стандартно познатото за продуктите на външната реклама.

  Особено подходящи са за печат на билборди, мегаборди, калкани, винилна мрежа, перфо фолио.

   

  Използвани материали за печат: винил, винилна мрежа, хартия, PVC фолио (гланц, мат, прозрачно), CAST автомобилно фолио, транслуцентно фолио, беклит винил, беклит филм, канаваца 

   

 • Екосолвентен печат

   

  Екосолвентния принтер ThunderJet AD1802S постига нов стандарт в областта на фотореалистичното принтиране. Достигайки до резолюция 1440 DPI, този принтер предава поразително достоверно качество на печата. С подобрен механизъм и система за изсушаване на мастилата, технологията спестява енергия, ресурси и време при печат. 

   

  Екосолвентните мастила на принтера са с олекотен състав и са значително по-безопасни и по-безвредни, както за хората, така и за околната среда. Заедно с това, те запазват основното предимство на стандартните солвентни мастила - имат отлична цветопредавателност и са устойчиви на външни условия. Мастилата са подходящи, както за печат на материали за външна реклама, така и за отпечатването на вътрешни графики с висока резолюция. 

   

  Любопитен факт за тази печатна технология е размерът на мастилената капка, която е 3,5 пиколитра. Малкият размер осигурява голяма изразителност на печата, дотолкова, че се достига и ярък печат, дори на текстове с големина на шрифта 4 пункта. 

   

  Подходящи материали за печат: винил, PVC фолио (гланц, мат, прозрачно), автомобилно CAST фолио, беклит винил, беклит филм, транслуцентно фолио, канаваца, тапети, хартия.

   

 • UV ролен печат

   

  MIMAKI UCJV300-160

   

  Резолюция: 1200 dpi

   

  Размер на капката: 7 пиколитра

   

  Мастила: UV

   

  Цветност: 7 цвята (CMYKLcLmW)

   

  Широчина на ролката: 1,60 м

   

  Високата устойчивост срещу надраскване на UV мастилата, с които Mimaki работи, позволява печата върху медии, без да се налага нуждата от ламинат. Това намалява разходите и времето за производство.

   

  Принтерът е първият ролен принтер за Top Print, който печата с бяло мастило. Така, той осигурява най-непрозиращия и плътен резултат в своя клас. Mimaki подсигурява висока жизненост на цветовете и изразителност на отпечатаната визия.

   

  Друго ново предимство на медията е, че едновременно печата и изрязва готовата продукция. Новата изрязваща функция на Mimaki е създадена, за да дава възможност на операторите да изрязват по контур няколко визии едновременно с минимално усилие. Предлагайки автоматично изрязване, тази функция спестява време, намалява разходите и евентуалната загуба на материалите.

   

  Подходящи материали за печат: PVC фолио, CAST (автомобилно) фолио, винил, трансперантно фолио и транслуцент, беклит винил, беклит филм, хартия, тапети, канаваца, текстил и други.

 • Печат върху текстил

   

  С подобрената ширина на печат до 1,8 метра, скорост до 19 кв. м/ч. и при резолюция 1440 dpi, този d.Gen Teleios принтер обещава да надмине очакванията за качествен и бърз нестандартен печат.

   

  Системата за непрекъснато подаване на мастило (CISS) включва шест канала за поток на мастилото. Цветният набор от пигментни мастила за директен печат включва следните цветове: CMYK, синьо, оранжево. Допълнителните цветове правят възможно по-точното възпроизвеждане на някои пантонски цветове. 

   

  Системата за печат позволява еднакво успешен печат върху голямо разнообразие от материали: тънки тъкани като тафта (плат за пердета), флаг мрежи, плътни тъкани.

   

  Подходящи медии за печат: синтетичен текстил, еко дисплей, еко флаг, плажен флаг, беклайтекс, стреч текстил, тафта

 • Латексов печат

  hp 850

  lat370

   

   

  HP Scitex LX850 (3,20м)  и  HP Latex 370 (1,60м)

   

  Използването на латексови мастила е сравнително нова технология в широкоформатния печат. По състав тези мастила са често сравнявани с латексовите бои, използвани за интериора. Всеки готов, краен продукт е напълно безопасен за вътрешно оформление и декориране.

   

  При тази технология от компонентите на мастилото се изпарява вода, а латексът се нанася на повърхността на изображението. В резултат на това се създават продукти с устойчиви, детайлни и изразителни цветове.

   

  Латексовите мастила не са токсични, не отделят вредни емисии и не изискват специална подготовка при печат. Предвид водната им основа и липсата на токсичност, ползите на тази технология за околната среда не са за пренебрегване.

   

  Латексовите принтери са високопроизводителни и времето за печат е допълнително оптимизирано. Напечатаното изображение е готово за ламиниране, каширане или монтаж непосредствено след  принтиране. Видимата резолюция на отпечатания продукт е 1200 dpi. 

   

  Подходящи материали за печат: винил, беклит винил, PVC фолио (гланц, мат, прозрачно), транслуцентно PVC фолио, CAST (автомобилно фолио), хартия, беклит филм, канаваца, тапети, текстил (за приложение в интериора)

 • Директен печат върху стъкло

  oce-arizona

  Предпочитан за интериорните и декоративните индустрии, принт стъклото е ефектен продукт, който лесно внася свежест и разнообразие във всяко пространство. Печатът на стъкло с OCE ARIZONA 660 XT гарантира запечатване на изображението, наситеност и жизненост на цветовете и дълготрайност на мастилата за период от пет години. В процеса на печат, машината извършва термообработка и UV-сушене. Крайният резултат е, че печатът остава защитен от задната страна на плоската повърхност, а отпечатаното изображение практически не подлежи на увреждане, одраскване или избледняване.

   

  ОCE ARIZONA 660 XT е плосък принтер, който работи с пет цвята - CMYK + бяло мастило. Благодарение на тази характеристика плътността на отпечатъка може да се коригира - да се повиши плътността чрез добавено количество бяло мастило, или да се повиши прозрачността чрез редуцирането му. 

   

  Директният печат върху стъкло се осъществява от екологично-съобразна и безопасна машина, което превръща крайния продукт в абсолютно безвреден за Вашия дом, офис или заведение.

   

  Подходяща употреба на персонализирани принт стъкла: стъкла за плоски мебелни повърхности, плотове, вратички на шкафове, гърбове на кухни, стенни декори.

   

 • Директен печат върху плоскости

  Oce-Arizona-350-GT

   

  Печатът на машина Océ ARIZONA 660 XT e препоръчвана технология за директно нанасяне на изображенията върху плоски повърхности. Печатната площ с размери 2.50 х 3 x 0. 05 м позволява обработката на широк спектър от твърди, гъвкави и меки материали.

   

  UV-технологията на принтера предоставя фотореалистично качество на отпечатаните изображения.

   

  Océ ARIZONA 660 XT има опция за печат с бяло мастило, поради което съществуват разнообразни възможности за регулирането на наситеността на цветовете и изразителността на отпечатъка. Принтерът има вградена ролна опция, с което прави възможен и печатът на ролни медии като винил и фолио.

   

  Océ ARIZONA 660 XT прави възможен печата върху плоски мебелни повърхности, което превръща машината в добро решение за ползите на интериора и декорацията. Машината разполага с вакуумна система, която „задържа“ плоскостите и предпазва печата от разместване, дори и при неколкократно нанасяне на мастилата. 

   

  С скорост до 64,7 м² на час, принтерът е с потенциал за печат над 10 000 м² годишно. Подобрената производителност идва и от вакуумна система със 7 зони, която елиминира допълнителното време за маскиране на масата за стандартни задачи. 

   

  Подходящи материали за печат:  PVC плоскости, плексиглас, опал, стъкло, керамика, гранитогрес, вералит, кристал, пенокартон, канаваца, велпапе, винил, PVC фолио, дърво, корк, еталбонд, пдч плоскости, мдф плоскости

 • Изрязване по сложен контур

  zund-cut

  Многофункционалната система ZÜND PN XL-300 (с размери на работната площ 3,00 х 2,00 м), изрязва по сложен контур твърди, меки и гъвкави материали. Технологията може да обработва материали с фрези и ножове и е професионално решение за форматиране, биговане и прецизно изрязване. 

   

  Машината намира приложение при изготвянето на стелажи от велпапе, кутии и опаковки, обемни надписи, знаци, табели. Ускорението, сензорната автоматизация на работния процес и способността за смяна на параметрите на рязане по време на печат, превръщат тази машина в предпочитана за довършителни операции. Вградената камера спомага за позиционирането на отпечатаните материали и за изрязването им по сложни контури. 

   

  Подходящи материали за обработка: картон, велпапе, микровелпапе, лайтборд, пенокартон, вералит, коматекс и PVC материали

 • Лазерно изрязване и гравиране

  laser

   

  Лазерната технология намира широко приложение за създаването на уникални, интересни и креативни продукти. В Top Print предлагаме лазерно изрязване и гравиране върху широка гама от материали за реклама.

   

  Технологията обработва медиите с помощта на лазарен лъч, който отнема тънък слой от повърхността и води до образуването на релеф. По този начин гравирането се нанася практически завинаги. 

   

  Лазерната машина има работна площ 1,50 х 2,50 м и възможност за ротационно и конусно гравиране на материали с дебелина до 10 мм. 

   

  Подходящи материали за гравиране: стъкло, плексиглас, камък, дърво, кожа, мукава

   

 • Визуализация, дизайн и предпечат

  shutterstock-prepress

   

  Сред софтуерите за дизайн, които използваме, са продуктите на Adobe Collection, CorelDraw. Предлагаме услуги като векторизиране на изображения, изработка на лога, банери и индивидуални дизайни по желание на клиента. Предлагаме и възможността да видите как би изглеждал дизайна, преди проектът да е отпечатан.

   

  Последно въведеният софтуер - EngView,  предоставя възможност да се проектира, визуализира и изготви структурен дизайн на опаковки и стелажи от картон и велпапе. Целият процес по производство на тези изделия е автоматизиран и протича с изключителна точност.

   

  Преди всяко изображение да влезе в печат, подадените файлове преминават предпечатна подготовка, свързана с оразмеряване, сравняване на качеството и добавяне на нужните довършителни операции.

   

  При подадени от клиента файлове с ниско качество на изображението Top Print не носи отговорност за качеството на печата.

 • Допълнителни операции

  fin

   

  • Aвтоматично изрязване на печат по сложен контур;
  • Автоматично поставяне на капси;
  • Лепене на тъкани и шивашки операции;
  • Топъл и студен ламинат за защита на печата;
  • Каширане на фолио върху плоскости;
  • Биговане и форматиране.

   

 • Брандиране и монтаж

   

   

  Освен визуализация на идеите Ви, печат върху разнообразие от медии и извършване на довършителните операции по тях, ние можем да се погрижим и за правилното монтиране на готовите ви материали.

   

  Екипът ни от професионалисти извършва огледи, монтажи и може да ви даде съвети на всеки етап от изработката и брандирането на Вашия проект.

   

  Видове монтажи, които Top Print изпълнява:  изготвяне на обемни светещи надписи и кутии, височинни монтажи, цялостно брандиране на обекти, брандиране на витрини, брандиране на транспортни средства, окачване на табели и рекламни пана, поставяне на стикери и обозначителни знаци