Услуги

Затвореният цикъл на производство спомага за оптимизиране на времето, разходите и комуникацията.

Ние се грижим за устойчивото използване на тези ресурси, затова и предлагаме пълния набор от услуги по визуализация, дизайн, предпечат, печат, довършителни операции и монтаж.

Свържете се с нас
 • Солвентен печат

  hp2104s

  Солвентните машини - Storm Jet и Jeti 3300 - намират широко приложение в широкоформатния дигитален печат. Машините работят с мастила, съставени от пигментни оцветители. Това е най-разпространената технология за печат на материали, подходящи за ползите на външната реклама. Солвентните мастила се характеризират с висока устойчивост и дълготрайност въпреки неблагоприятните външни въздействия.

   

   

  Особено подходящи са за печат на билборди, мегаборди, калкани, винилна мрежа, перфо фолио.

   

  Използвани материали за печат: винил, винилна мрежа, хартия, PVC фолио (гланц, мат, прозрачно), CAST автомобилно фолио, транслуцентно фолио, беклит винил, беклит филм, канаваца 

   

 • Екосолвентен печат

   

  Екосолвентния принтер ThunderJet AD1802S постига нов стандарт в областта на фотореалистичното принтиране. Достигайки до резолюция 1440 DPI, този принтер предава поразително достоверно качество на печата. С подобрен механизъм и система за изсушаване на мастилата, технологията спестява енергия, ресурси и време при печат. 

   

  Екосолвентните мастила на принтера са с олекотен състав и са значително по-безопасни и по-безвредни, както за хората, така и за околната среда. Заедно с това, те запазват основното предимство на стандартните солвентни мастила - имат отлична цветопредавателност и са устойчиви на външни условия. Мастилата са подходящи, както за печат на материали за външна реклама, така и за отпечатването на вътрешни графики с висока резолюция. 

   

  Любопитен факт за тази печатна технология е размерът на мастилената капка, която е 3,5 пиколитра. Малкият размер осигурява голяма изразителност на печата, дотолкова, че се достига и ярък печат, дори на текстове с големина на шрифта 4 пункта. 

   

  Подходящи материали за печат: винил, PVC фолио (гланц, мат, прозрачно), автомобилно CAST фолио, беклит винил, беклит филм, транслуцентно фолио, канаваца, тапети, хартия.

   

 • UV ролен печат

  uv-galaxy

   

  Технологията Jeti 3348 UV Galaxy предлага принтирани изображения с видима резолюция 600 dpi, печат с шест цвята мастила и на добра скорост.

   

  Този принтер работи посредством UV светлинна обработка на мастилата и под действието на ултравиолетовите лампи се постига равномерно разпределен матов печат. UV-лампите фиксират мастилата още по време на принтиране, а благодарение на процесите по сушене, изображенията не избледняват дълъг период след като са готови. 

   

  UV-ролният печат е подходящ за ползите на интериорното брандиране. Крайният продукт е с матиран завършек и особено издръжлив, когато е покрит с ламинат. 

   

  Подходящи материали за печат: PVC фолио, CAST (автомобилно) фолио, винил, винилна мрежа, хартия

 • Печат върху текстил

   

  С подобрената ширина на печат до 1,8 метра, скорост до 19 кв. м/ч. и при резолюция 1440 dpi, този d.Gen Teleios принтер обещава да надмине очакванията за качествен и бърз нестандартен печат.

   

  Системата за непрекъснато подаване на мастило (CISS) включва шест канала за поток на мастилото. Цветният набор от пигментни мастила за директен печат включва следните цветове: CMYK, синьо, оранжево. Допълнителните цветове правят възможно по-точното възпроизвеждане на някои пантонски цветове. 

   

  Системата за печат позволява еднакво успешен печат върху голямо разнообразие от материали: тънки тъкани като тафта (плат за пердета), флаг мрежи, плътни тъкани.

   

  Подходящи медии за печат: синтетичен текстил, еко дисплей, еко флаг, плажен флаг, беклайтекс, стреч текстил, тафта

 • Латексов печат

  hp 850

  lat370

   

   

  HP Scitex LX850 (3,20м)  и  HP Latex 370 (1,60м)

   

  Използването на латексови мастила е сравнително нова технология в широкоформатния печат. По състав тези мастила са често сравнявани с латексовите бои, използвани за интериора. Всеки готов, краен продукт е напълно безопасен за вътрешно оформление и декориране.

   

  При тази технология от компонентите на мастилото се изпарява вода, а латексът се нанася на повърхността на изображението. В резултат на това се създават продукти с устойчиви, детайлни и изразителни цветове.

   

  Латексовите мастила не са токсични, не отделят вредни емисии и не изискват специална подготовка при печат. Предвид водната им основа и липсата на токсичност, ползите на тази технология за околната среда не са за пренебрегване.

   

  Латексовите принтери са високопроизводителни и времето за печат е допълнително оптимизирано. Напечатаното изображение е готово за ламиниране, каширане или монтаж непосредствено след  принтиране. Видимата резолюция на отпечатания продукт е 1200 dpi. 

   

  Подходящи материали за печат: винил, беклит винил, PVC фолио (гланц, мат, прозрачно), транслуцентно PVC фолио, CAST (автомобилно фолио), хартия, беклит филм, канаваца, тапети, текстил (за приложение в интериора)

 • Директен печат върху стъкло

  oce-arizona

  Предпочитан за интериорните и декоративните индустрии, принт стъклото е ефектен продукт, който лесно внася свежест и разнообразие във всяко пространство. Печатът на стъкло с OCE ARIZONA 660 XT гарантира запечатване на изображението, наситеност и жизненост на цветовете и дълготрайност на мастилата за период от пет години. В процеса на печат, машината извършва термообработка и UV-сушене. Крайният резултат е, че печатът остава защитен от задната страна на плоската повърхност, а отпечатаното изображение практически не подлежи на увреждане, одраскване или избледняване.

   

  ОCE ARIZONA 660 XT е плосък принтер, който работи с пет цвята - CMYK + бяло мастило. Благодарение на тази характеристика плътността на отпечатъка може да се коригира - да се повиши плътността чрез добавено количество бяло мастило, или да се повиши прозрачността чрез редуцирането му. 

   

  Директният печат върху стъкло се осъществява от екологично-съобразна и безопасна машина, което превръща крайния продукт в абсолютно безвреден за Вашия дом, офис или заведение.

   

  Подходяща употреба на персонализирани принт стъкла: стъкла за плоски мебелни повърхности, плотове, вратички на шкафове, гърбове на кухни, стенни декори.

   

 • Директен печат върху плоскости

  Oce-Arizona-350-GT

   

  Печатът на машина Océ ARIZONA 660 XT e препоръчвана технология за директно нанасяне на изображенията върху плоски повърхности. Печатната площ с размери 2.50 х 3 x 0. 05 м позволява обработката на широк спектър от твърди, гъвкави и меки материали.

   

  UV-технологията на принтера предоставя фотореалистично качество на отпечатаните изображения.

   

  Océ ARIZONA 660 XT има опция за печат с бяло мастило, поради което съществуват разнообразни възможности за регулирането на наситеността на цветовете и изразителността на отпечатъка. Принтерът има вградена ролна опция, с което прави възможен и печатът на ролни медии като винил и фолио.

   

  Océ ARIZONA 660 XT прави възможен печата върху плоски мебелни повърхности, което превръща машината в добро решение за ползите на интериора и декорацията. Машината разполага с вакуумна система, която „задържа“ плоскостите и предпазва печата от разместване, дори и при неколкократно нанасяне на мастилата. 

   

  С скорост до 64,7 м² на час, принтерът е с потенциал за печат над 10 000 м² годишно. Подобрената производителност идва и от вакуумна система със 7 зони, която елиминира допълнителното време за маскиране на масата за стандартни задачи. 

   

  Подходящи материали за печат:  PVC плоскости, плексиглас, опал, стъкло, керамика, гранитогрес, вералит, кристал, пенокартон, канаваца, велпапе, винил, PVC фолио, дърво, корк, еталбонд, пдч плоскости, мдф плоскости

 • Изрязване по сложен контур

  zund-cut

  Многофункционалната система ZÜND PN XL-300 (с размери на работната площ 3,00 х 2,00 м), изрязва по сложен контур твърди, меки и гъвкави материали. Технологията може да обработва материали с фрези и ножове и е професионално решение за форматиране, биговане и прецизно изрязване. 

   

  Машината намира приложение при изготвянето на стелажи от велпапе, кутии и опаковки, обемни надписи, знаци, табели. Ускорението, сензорната автоматизация на работния процес и способността за смяна на параметрите на рязане по време на печат, превръщат тази машина в предпочитана за довършителни операции. Вградената камера спомага за позиционирането на отпечатаните материали и за изрязването им по сложни контури. 

   

  Подходящи материали за обработка: картон, велпапе, микровелпапе, лайтборд, пенокартон, вералит, коматекс и PVC материали

 • Лазерно изрязване и гравиране

  laser

   

  Лазерната технология намира широко приложение за създаването на уникални, интересни и креативни продукти. В Top Print предлагаме лазерно изрязване и гравиране върху широка гама от материали за реклама.

   

  Технологията обработва медиите с помощта на лазарен лъч, който отнема тънък слой от повърхността и води до образуването на релеф. По този начин гравирането се нанася практически завинаги. 

   

  Лазерната машина има работна площ 1,50 х 2,50 м и възможност за ротационно и конусно гравиране на материали с дебелина до 10 мм. 

   

  Подходящи материали за гравиране: стъкло, плексиглас, камък, дърво, кожа, мукава

   

 • Визуализация, дизайн и предпечат

  shutterstock-prepress

   

  Сред софтуерите за дизайн, които използваме, са продуктите на Adobe Collection, CorelDraw. Предлагаме услуги като векторизиране на изображения, изработка на лога, банери и индивидуални дизайни по желание на клиента. Предлагаме и възможността да видите как би изглеждал дизайна, преди проектът да е отпечатан.

   

  Последно въведеният софтуер - EngView,  предоставя възможност да се проектира, визуализира и изготви структурен дизайн на опаковки и стелажи от картон и велпапе. Целият процес по производство на тези изделия е автоматизиран и протича с изключителна точност.

   

  Преди всяко изображение да влезе в печат, подадените файлове преминават предпечатна подготовка, свързана с оразмеряване, сравняване на качеството и добавяне на нужните довършителни операции.

   

  При подадени от клиента файлове с ниско качество на изображението Top Print не носи отговорност за качеството на печата.

 • Допълнителни операции

  fin

   

  • Aвтоматично изрязване на печат по сложен контур;
  • Автоматично поставяне на капси;
  • Лепене на тъкани и шивашки операции;
  • Топъл и студен ламинат за защита на печата;
  • Каширане на фолио върху плоскости;
  • Биговане и форматиране.

   

 • Брандиране и монтаж

   

   

  Освен визуализация на идеите Ви, печат върху разнообразие от медии и извършване на довършителните операции по тях, ние можем да се погрижим и за правилното монтиране на готовите ви материали.

   

  Екипът ни от професионалисти извършва огледи, монтажи и може да ви даде съвети на всеки етап от изработката и брандирането на Вашия проект.

   

  Видове монтажи, които Top Print изпълнява:  изготвяне на обемни светещи надписи и кутии, височинни монтажи, цялостно брандиране на обекти, брандиране на витрини, брандиране на транспортни средства, окачване на табели и рекламни пана, поставяне на стикери и обозначителни знаци